Om oss

Efter att hans tandläkare konstaterat att han hade skador på tandköttet så fick Bengt Wiberg en galen idé – ”vad skulle hända om jag satte plåster på den sidan av prillan som ligger mot tandköttet?”

Bengt Wiberg - Satte plåster på snusprillan!
Bengt Wiberg – Satte ett plåster på prillan och patenterade Stingfree

För flera år sedan var Bengt Wiberg en kommunal tjänsteman och mångårig snusare då hans tandläkare uppmanade honom att sluta snusa. Anledningen var att Bengts tandkött hade snuslesioner och tandköttet hade börjat dra sig tillbaka på de ställen där han oftast hade prillorna. Då fick han en galen idé ”vad skulle hända om jag satte ett plåster på den sidan av prillan som ligger mot tandköttet?”. Bengt experimenterade med olika sorters plåster och upptäckte till sin förvåning att smärtan i tandköttet försvann men att den goda smaken och nikotinupplevelsen var kvar, de första Stingfree-prillorna hade tillverkats. Efter att i några månader använt Stingfree prillor återvände Bengt till sin tandläkare och fick till sin glädje beskedet att tandköttet nu såg friskt ut igen.

Efter att i några månader använt Stingfree prillor återvände Bengt till sin tandläkare och fick till sin glädje beskedet att tandköttet nu såg friskt ut igen. 

Sedan dess har Bengt lyckats patentera Stingfree nikotinpåsar i Sverige, USA och sedan EU, en industriell metod för att tillverka Stingfree-prillor har utvecklats och Swedish Match har tecknat en licens för att använda tekniken. Dessvärre har varken Swedish Match eller någon annan av de stora snusproducenterna börjat tillverka Stingfree-prillor ännu. Dessa har istället envist hävdat att ”det ska ju svida” trots att Bengt kunnat visa upp enkätresultat med över 1000 svenska snusare där 66% av kvinnorna och 54% av männen angav att de ogillar sveda på tandköttet.

Nu har Bengt tillsammans med sin äldsta son Daniel, som nu är vd för Sting Free AB, lanserat den första Stingfree-produkten på marknaden följt av två nya smaker. Produkterna heter Strong Blue Mint, Caribbean Mango och Ocean Mint och finns att köpa både hos våra återförsäljare på nätet och i butik. Alla Stingfree-handlare hittar du här.

Bengt Wiberg, grundare - Daniel Wiberg, vd
Bengt Wiberg, grundare och styrelseledamot – Daniel Wiberg, vd
Rulla till toppen