Stingfree i svensk press och media

Stingfree omnämns och förekommer ofta i media för det stora intresset kring den unika och patenterade metoden att tillverka nikotinpåsar med skydd för tandköttet.

Mer om Stingfree och snus finns att läsa i vår egen snusblogg.

DatumMediaArtikelrubrik
2023Svenskt UppfinnaremuseumGenialisk uppfinning med positiva hälsoeffekter
”En genial uppfinning med positiva hälsoeffekter”. ”Sting Free AB har under innovationsresan haft hjälp av två av världens främsta tandläkare och forskare kring snus och munhälsa bl.a. professor Tony Axell samt av den ursprungliga uppfinnaren av portionssnuset professor Curt Enzell, tidigare forskningschef på Swedish Match.”
2023Vejpkollen.seSverige vann mot rökningen
“Svenskar har för all del tillgång till e-cigaretter, snus och nikotinpåsar, men att så många svenskar väljer bort cigaretterna är imponerande, ur ett internationellt perspektiv. Det är givetvis en kombination av ansvarsfull politik, välinformerade konsumenter och bra produkter säger Michael Landl, World Vapers Alliance.
2023Convenience Stores SverigeTobacco harm reduction, EUforsnus och Stingfree
”Handlarna har faktiskt ett ekonomiskt intresse av att konvertera rökare till snus eller e-cigaretter. Idag är exempelvis vinstmarginalerna på nikotinpåsar betydligt bättre än för cigaretter. Frågan är väl om alla butiksägare känner till det? Om inte, så är det viktigt att faktiskt belysa det lite mer. Om du lyckas konvertera 10 rökare i veckan från rökning till vejpning eller snus så gör du inte bara en insats för folkhälsan – du tjänar bättre på det också, säger aktivisten Bengt Wiberg.”
2023Snusforumet“Snusets vara eller inte vara i EU handlar om 0% vetenskap”
”Sverige sticker ut eftersom vi har lägst andel av alla tobaksorsakade cancerformer och lägst dödlighet till följd av tobaksrelaterade skador i världen, säger Bengt Wiberg.”
2023Snus och TändsticksmuseumPortionssnusets fader – Intervju med Curt Enzell och Bengt Wiberg Stingfree snus
”På 1970-talet var andelen rökare i Sverige på sin absoluta topp och snusning var den lägsta på 100 år. Portionssnuset vände denna utveckling. Mer och mer forskning om rökningens skadeverkningar hjälpte naturligtvis också till. Det var också i slutet av 1970-talet som det började forskas kring det svenskaste vi har dvs. snuset, säger professor Curt Enzell.”
2023MynewsdeskSnus, ett hemligt vapen i kampen mot ryssarna! Ukrainska soldater fimpar cigaretterna för snus.
”Snus, ett hemligt vapen i kampen mot ryssarna! Ukrainska soldater fimpar cigaretterna för snus.” ”På slagfältet, där cigaretter lyser upp natten och avslöjar soldaternas positioner, är snus ett alternativ som ger ukrainska prickskyttar en fördel. Ryska soldater, som är bundna av Putins förbud mot snus och tobaksfria nikotinpåsar, röker starkt luktande och glödande cigaretter. ”
2023Vejpkollen.seSnusfrågan handlar bara om politik – inte vetenskap och hälsa
”Den snusande svensken har blivit en symbol för alternativa nikotinprodukter runt om i världen. Åtminstone inom de kretsar som kämpar för skademinimering – en växande global rörelse som lockar allt ifrån läkare och forskare till aktiva konsumenter och politiker. Lidingöbon Bengt Wiberg är snusaren som får axla rollen som både förespråkare och konsument när rörelsen årligen samlas i Warsawa under Global forum on nicotine.”
2023Snushandel.seVärldspremiär för Stingfree snus
”Världspremiär för Sting Free Snus.” “Du måste sluta snusa för annars kommer du att få ännu värre tandköttssproblem” sa tandläkaren.”
2023Snusfabriken.comNikotinpåsar från Sting Free AB är innovativa produkter
”Stingfree som är skapat av den mångåriga snusaren Bengt Wiberg fick som uppmaning av sin tandläkare att sluta snusa då hans tandkött hade tagit skada. ”
2023Cafe’Nu finns ett vitt snus som inte svider under läppen
”Nu finns ett vitt snus som inte svider under läppen.”
2023Livents GodaStingfree – Världens första nikotinportioner med ett inbyggt patenterat skydd för tandköttet har lanserats i Sverige
”Stingfree – Världens första nikotinportioner med ett inbyggt patenterat skydd för tandköttet har lanserats i Sverige”
2023Vapes.seUpptäck Stingfree — Innovativa snusprodukter
”Stingfree är ett banbrytande varumärke som erbjuder unika och innovativa all white snus tack vare sin patenterade teknologi. De har utvecklat nikotinportioner med ett skyddande blått lager som minskar sveda och irritation, vilket vanligtvis är förknippat med andra nikotinportioner. ”
2023Mitti.seSnuset satte fart på pensionärslivet
”Jag hade en permanent skada och många problem. Tandläkaren sa att jag måste sluta snusa, men jag vägrade.Han satte kirurgtejp där prillan möter tandköttet. Han prövade även olika typer av plåster och upplevde att svedan upphörde och det rödfärgade tandköttet försvann.”
2023Innovation SverigeSnus ska inte svida (bilaga i SVD)
”SNUS SKA INTE SVIDA”. Sting Free AB har patenterat en ny och förbättrad portionspåse med integrerat skydd för tandköttet.
2022Dagens IndustriErik Selin går in i nytt snusbolag och blir näst största ägare
”Fastighetsmiljardären Erik Selin gör en miljoninvestering i snusinnovationsbolaget Sting Free och blir med det näst största ägare. Balder-vd:n är sedan tidigare ägare i två andra snusrelateradebolag – Swedish Match och snusdistributören Haypp Group.”
2022Fastighets SverigeErik Selin investerar i snusinnovationsbolag på Lidingö
”Undersökningen visar att 59 procent av snusarna ogillar när det svider och 56% har oroat sig för sin munhälsa. Marknaden för snus och tobaksfritt snus omsätter cirka nio miljarder kronor per år enbart i Skandinavien.”
2022World in PropertyErik Selin ger sig in i snusbranschen
”Sting Free AB har utvecklat och patenterat en ny och förbättrad portionspåse med integrerat skydd för tandköttet på påsens ena sida. Skyddet minskar effektivt den sveda och irritation som normalt orsakas av snus- och nikotinportioner. Detta är tredje gången Erik Selin investerar i bolag inom snusbranschen.”
2022Livets GodaErik Selin investerar i startup bolag med snusinnovation från Lidingö
”Erik Selin investerar i startupbolag med snusinnovation från Lidingö”. “I framtiden är siktet inställt på att licensiera tekniken till de stora drakarna i branschen och skapa en industristandard som är lika självklar som lightprodukter för läsk eller Goretex för kläder och skor.”
2022FinanstidErik Selin investerar i startup bolag med snusinnovation från Lidingö
”Erik Selin investerar i startupbolag med snusinnovation från Lidingö.”
2022FastighetsnyttErik Selin investerar i snus startup på Lidingö
”Bland bolagets aktieägare finns även professor Curt Enzell, f.d. forskningschef på Tobaksbolaget (nuvarande Swedish Match) som uppfann det ursprungliga portionssnuset samt Meg Tivéus, tidigare styrelseledamot i Swedish Match under en period av 18 år. ”
2022ÖrebronyheterSnus och att snusa väcker anstöt
”Trots att svenskt snus, och även på senare tid tobaksfria nikotinpåsar, har hjälpt Sverige att bli det första rökfria landet i Europa, enligt WHOs måttstock, tycker Transportstyrelsen att den 200 år gamla snustraditionen är ”stötande”! ”
2022AlltomsnusStingfree snus – Motverkar svidande tandkött för snusare
”Swedish Match tecknade redan för flera år sedan ett icke-exklusivt licensavtal för att kunna ta fram produkter med patentets teknologi. Bengt och hans kollegor har sedan vunnit patent-godkännande i Sverige och USA och snart hela Europa för att säkra sin uppfinning.”
2021Dagens IndustriSNUS: ÄGARSPRIDNING STING FREE, BOLAGSVÄRDERING 27 MLN KR
2021IT-Hälsa31% av EU rökare som vill sluta röka kan tänka sig snus
”Att EU har ett fortsatt förbud mot att sälja snus är obegripligt och med tanke på överväldigande forskning och vetenskap om snus som finns, där bland annat amerikanska FDA 2019 godkänt snus som ett mindre skadligt alternativ till rökning. En studie omfattande nästan 500 000 svenska män under en mycket lång tidsperiod gjord av Karolinska Institutet 2020 visade att den relativa risken för att få muncancer av snus vid normal snusanvändning var 35 % lägre än hos icke-snusare.” kommenterar Sting Free AB’s VD Bengt Wiberg.”
2021Newly.seBengt har revolutionerat snuset – snart kommer den patenterade uppfinningen att finnas överallt
”Sluta snusa!” Tandläkarens ord ”bet” på Bengt Wiberg så han uppfann och patenterade en helt ny portionspåse istället.”
2020Avanza/PlaceraÄgarspridning i Stingfree – Bolagsvärdering 27 mkr
”Det svenska företaget Sting Free AB, som har tagit fram en teknologi som gör portionsförpackade snus- och nikotinprodukter mer lättillgängliga genom att eliminera svidandet på användarens tandkött, har genomfört en ägarspridning.”
2020LidingönyheterFint som snus
”Uppfinningen har redan väckt stor uppmärksamhet och kan lätt anses vara den största snusinnovationen sedan uppfinningen av portionspåsen.”
2020AktiespararnaStingfree inleder licensförhandlingar i EUR/USA inom kort
2020Mitt i LidingöFar och son för svidfri snus ut i vida världen
2019Tobak & MerTvå svenskar viktiga i globala ambitioner. Minska skador mål när indiskt företag satsar på svenskt snus
”Om Conny Andersson & Bengt Wiberg & skademinimering i Indien med Dholakia Tobacco”
2019Tobak & MerFinaste utmärkelsen till nyhet som väntar ska lanseras
”Stingfree Snus – Mest spännande nykomling i branschen”
2018SnusjournalenSvenskt snus i EU – Kampen fortsätter
”Beslutet om svenskt snus ska tillåtas i Europa är nu i EU-domstolens händer. Den 12:e april fastslås den preliminära domen. Bengt Wiberg, hjärnan bakom Sting Free Snus, var i januari med under rättegången i Luxemburg. Läs mer om hans tankar och snuset i EU här!”
2018Tobak & MerPappatid med barn och hälsolivsstil har lett till att få röker i Sverige..
”Jag har aldrig tidigare hört att pappors uttag av föräldraledighet används som förklaring till att rökningen minskat i Sverige, säger Bengt Wiberg, snusare och vinnare av Tobacco Global Award 2017 för sin uppfinning av den svidfria snusportionen, Sting Free Snus.”
2018SnusbolagetSvenskt snus i EU – Kampen fortsätter
”Svenskt Snus i EU – kampen fortsätter. Beslutet om svenskt snus ska tillåtas i Europa är nu i EU-domstolens händer. Den 12:e april fastslås den preliminära domen. Bengt Wiberg, hjärnan bakom Stingfree Snus, var i januari med under rättegången i Luxemburg. Läs mer om hans tankar och snuset i EU här!”
2018Tobak & MerStörsta som hänt sedan snusportionen kom -Svensk snusinovatör fick världens finaste utmärkelse
2017Uppsats MittuniversitetetThe Swedish Experience – En kvalitativ studie i kommunikation på en reglerad marknad
”För att genomföra studien har personliga intervjuer genomförts med beslutsfattande inom kommunikationen på snusföretagen Skruf Snus AB och Swedish Match, samt en informantintervju med Bengt Wiberg – upphovsman och patentinnehavare till Sting Free Snus.”
2017Tobak & MerHoppas skydd på portionssida ska bidra till att förnya snuset
Stingfree, Bengt at Snuscon in St Louis, USA
2017Tobak & MerVärldskändisar i startfält på särskilt möte om snus
Snuscon 2017 USA, with Swedish Match, Skruf, Stingfree Snus
2017Tobak & MerPrestigefylld vinst för ide som också änglar fått se
Bengt & Stingfree 2a plats i Företagsänglarna
2017Tobak & MerSvenskt patent på svidfritt snus. Innovation nu känd över hela världen
Svenskt patent för Stingfree
2017Tobak & MerPatent steg från att förverkligas. Lösning utvecklas för produktion
AG-Snus Denmark & Stingfree
2017LidingösidanUtvecklade världspatent med hjälp av ett plåster
”Utvecklade världspatent med hjälp att ett plåster”
2017NettotobakStingfree snus – En revolution i snusvärlden
”Bengt Wiberg & Sting Free Snus – en revolution i snusvärlden”
2017Svenskt UppfinnarmuseumEn genial uppfinning med positiva hälsoeffekter
”Stingfree innovationen har vunnit Golden Leaf Award i New York City för “Most exciting newcomer to the Industry” samt vinnare av Venture Cup för bästa affärside i Sverige.”
2017VeckomagasinetGissa vem jag träffade på Företagsänglarna?
”Jag lärde känna Bengt, som lär vara ensam om sin yrkestitel i världen ”snushälsoinnovatör”, under en tv-inspelning i vad som kan bli höstens tv succe i Företagsänglarna.”
2016Tobak & MerAllvarliga snusskador läktes med plåster – Patent sökt för ”svidfri” snus och 2-i-1 snus
”Jag konstaterade då att han inte hade några problem med slemhinnor och tandkött längre. Både slemhinnor och tandkött var helt friska och normala och uppvisade inga skador, intygar Peter Löwgren, leg tandläkare, Lidingö.”
2016Dagens HälsaSnus som inte svider ska rädda rökare
”Snus som inte svider ska rädda rökare. En svensk snusinnovation riktar sig mot miljoner rökare världen över som vill sluta röka men som inte kan vänja sig vid snus.”
2016CaféSnuspåsen som skyddar mot skador på tandköttet och tar bort svidet under läppen
”Snuspåsen som skyddar mot skador på tandköttet och tar bort svidet under läppen”. ”Bengt Wiberg har tagit fram en snuspåse som skyddar tandköttet men som inte tar bort varken nikotin eller smak – efter att ha skrivit kontrakt med Swedish Match hoppas han att Sting Free snus snart finns att köpa i butik.”
2016AftonbladetPrillig idé kan bli prisad succé
Mest lästa artikel i juni på Aftonbladet med >550 000 läsare på webben
2016LidingösidanEtt plåster fick Bengts prilla att sluta svida
”FÖRÄNDRAR SNUSANDET. Bengt Wiberg i Bodal har uppfunnit produkten som kan göra allt portionssnus i hela världen fritt från svidandet och brännandet i munnen. Samtidigt skyddas tandkött och slemhinna, och tänderna blir inte missfärgade som med vanligt snus.”
2016CorrenHans prilla svider mindre
”Ett ångestladdat möte med tandläkaren fick snusaren Bengt Wiberg från Linköping att tänka om. Men att sluta snusa, det var inte aktuellt. I dag är hans tandkött friskt och han har sökt patent på sin snusuppfinning i 39 länder.”
2016LidingösidanBästa julklappen: Patent klart för svidfria snuset
”Jag är världens lyckligaste person. Uppfinningen kan teoretiskt få hundratals miljoner människor på planeten att sluta röka samtidigt som alla snusare slipper svidandet och brännandet och skonar tandköttet.”
2016Mitt i LidingöSade upp sig och blev snusuppfinnare
”Sade upp sig och blev snusuppfinnare”
2016Uppfinnaren & KonstruktörenSvidfri snus – Bengts-Olofs plåster – Snusvärldens nästa stora innovation
2016AffärslivHans prilla svider mindre
2016Norrköpings TidningarHans prilla svider mindre
2016BreakitLista: Här är 20 heta startupidéer som ska slåss i Venture Cup
”Ett snus som inte svider och bränner och som skyddar tandkött och munslemhinna från skador. Det nya sättet att paketera snus, som patentsökts i 38 olika länder, kan användas på samtliga portionssnussorter i världen och levererar samma nikotinkick, smak och doft som existerande snussorter.”
Rulla till toppen